Ψυχοθεραπεία και ΣυμβουλευτικήΔια ζώσης και εξ'αποστάσεως

Ψυχοθεραπεία
Μακροπρόθεσμη φροντίδα που εστιάζει στα αρχικά αιτήματα με τα οποία έρχεσαι, τα οποία πολύ συχνά είναι η κορυφή του παγόβουνου.
Πότε είναι ενδεικτικό ότι πρέπει να ξεκινήσω ψυχοθεραπεία;
Η ατομική ψυχοθεραπεία είναι μια ευκαιρία για τον άνθρωπο να αφιερώσει χρόνο για τον εαυτό του. Λόγω των συναισθημάτων που τον συνθλίβουν ή επειδή βιώνει ψυχοπιεστικές καταστάσεις, μέσα από την ψυχοθεραπευτική σχέση αρχίζει σιγά σιγά και ανακουφίζεται. Η ψυχοθεραπεία είναι ο μικρόκοσμος όπου αρχίζουν και αναδύονται σιγά σιγά όλες οι δυσκολίες στην επαφή με τον κόσμο έξω από την θεραπεία. Είναι ο χώρος όπου γίνονται
καταληπτές όλες οι επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές που φέρνουν το άτομο στο ίδιο αδιέξοδο σημείο. Αναδεικνύονται οι προσωπικές προτεραιότητες προκειμένου ο άνθρωπος να αρχίσει να είναι και να νιώθει επαρκής, λειτουργικός, ήρεμος και γεμάτος.
Συμβουλευτική
Συνεδρίες συγκεκριμένης διάρκειας με σκοπό την επίλυση ενός συγκεκριμένου ζητήματος που απασχολεί τον άνθρωπο.
Πότε είναι ενδεικτικό ότι πρέπει να ξεκινήσω συμβουλευτική; Όταν βρίσκομαι σε ένα δίλημμα σχετικά με μια προσωπική επιλογή. Όταν χρειάζομαι κάποιον έμπειρο επαγγελματία στο πλάι μου, ώστε να πάρω ξεκάθαρες αποφάσεις προκειμένου να προχωρήσω στην επόμενη φάση της ζωής μου και υπό πολλές άλλες συγκυρίες που μου προκαλούν έντονο στρες, μπορώ να προσεγγίσω τον ψυχοθεραπευτή/σύμβουλο ψυχικής υγείας, ώστε να δουλέψω μαζί πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα που με απασχολεί, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
bt_bb_section_top_section_coverage_image
  ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

  Διαδικασία Θεραπείας

  _

  ΦΑΣΗ 1Η πρώτη επαφή

  Το να ξεκινήσεις να χτίζεις μια σχέση με την θεραπεύτριά σου και να βλέπεις κάθε στιγμή, στο εδώ και τώρα, πώς νιώθεις μέσα εκεί, μπορεί να κάνει τη διαφορά.
  _

  ΦΑΣΗ 2Αναγνώριση των δυσκολιών

  Μπορείς να αναγνωρίσεις αυτά που σε ζορίζουν και να παρατηρείς τον εαυτό σου, μέσα από την θεραπευτική σχέση. Έχεις τον χρόνο και τον ασφαλή χώρο να διατυπώσεις όλα όσα σκέφτεσαι με οποιοδήποτε τρόπο έχεις ανάγκη.
  _

  ΦΑΣΗ 3Εμβάθυνση

  Σιγά σιγά αναδύονται συναισθήματα στα οποία βάζεις το μοναδικό σου περιεχόμενο, σύμφωνα με την ιστορία σου. Αποδέχεσαι με επίγνωση όλα όσα σε έχουν τραυματίσει, τα συμπεριλαμβάνεις και ξέρεις τι σου συμβαίνει όταν τα νιώθεις πια και έξω από την Θεραπεία.
  _

  ΦΑΣΗ 4Δράττεις τους καρπούς των προσπάθειών σου

  Κάποια στιγμή έχεις φτιάξει νέους τρόπους να σχετίζεσαι, τρόπους που δεν σε τραυματίζουν. Έχεις μάθει να συμπεριλαμβάνεις τους άλλους, χωρίς να χάνεσαι μέσα στην σχέση μαζί τους και να είσαι δημιουργικός μέσα στην διαφορετικότητα.

  ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

  Online Συνεδρίες

  Για όσους βρίσκονται σε δυσπρόσιτες περιοχές ή έχουν προβλήματα στην μετακίνηση,διεξάγονται συνεδρίες και εξ αποστάσεως.

  Συμβουλευτική σε οργανισμούς και εταιρείες

  Συντονισμός ομάδων εργαζομένων με σκοπό τη διαχείριση του άγχους,επίλυση συγκρούσεων και ψυχική ανθεκτικότητα στις καθημερινές απαιτήσεις.

  bt_bb_section_top_section_coverage_image